Recent

Recent

ADRO'nun Çukurova Turizm Ödülleri verildi


Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) 21 Şubat Dünya Rehberler Günü dolayısıyla Çukurova'da turizmin gelişmesi için çalışan kişi ve kurumları ödüllendirdi.

Şirin Park Oteli'nde düzenlenen "Çukurova Turizm Ödülleri Töreni"ne Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, Osmaniye Vali Yardımcısı Ali Çağlar, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuh Yıldız, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, TÜRSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Nesrin Göçhan, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) Genel Sekreteri Osman Arık ve çok sayıda davetli katıldı.


ADRO BAŞKANI İSA AKDAĞ: MESLEĞİMİZ RESMİYET KAZANDI

ADRO Başkanı İsa Akdağ, ödül töreninin açılışında, 21 Şubat'ın 1988'den beri Dünya'da ve ülkemizde Dünya Rehberler Günü olarak kutlandığını söyledi.
"Ülkemizde bu güne kadar bir kanunu olmayan ve sayıları 11 bini bulan Turist Rehberleri, resmi bir meslek tanımları olmadığından kendi mesleklerini denetleyemiyorlardı" diyen Akdağ, şöyle konuştu:
"Haziran 2012 tarihin de çıkan 6326 sayılı Turist Rehberleri Meslek Kanunu ile mesleğimiz resmiyet kazanmış oldu. Turizm faaliyetleri esnasında, turist rehberliğinin gerekliliği hususunda, sektörü ve toplumu bilinçlendirmek, ülkemizin kültürel değerlerini koruma ve tanıtma, sürdürülebilir turizmin ülke ekonomisinin gelişimine ve sosyal refaha katkısını vurgulamak için, proje ve programlarımızın yanı sıra, ülke imajını zedeleyen yetkisiz rehberlik faaliyetini engellemek adına da tedbirlerimiz sürecektir."
Share on Google Plus

About Hürriyet Yaşayanlar

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum: